Reseptit

Reseptit

Tälle sivulle olemme poimineet muutamia maukkaita reseptejä, joiden avulla valmistat tasokkaat herkut hetkessä Crock-Pot® -haudutuspadalla.

Pulled pork

Annoksia: 6-8pulled-pork
Valmistusaika: 15 minuuttia+1 tunti (kastikkeen valmistus)
Keittoaika: 5-8 tuntia miedolla lämmöllä

Ainekset:
noin 1 – 1,5 kg possunlapaa (tai suolalapaa)
vettä
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
muutama neilikka

BBQ-kastike:
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
2 rkl voita
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 tl chilijauhetta
2 rkl soijakastiketta
2 rkl punaviinietikkaa
2-3 rkl hunajaa
1 limetin mehu
1 tl suolaa
mustapippuria

Laita pilkotut sipulit, valkosipulinkynnet ja pari neilikkaa pataan. Hauduta 4-6 tuntia, lihan tulee irrota luista hauduttamisen jälkeen.Kun lapa on hautunut nelisen tuntia, valmista BBQ-kastike. Leikkaa sipuli ja valkosipuli pieneksi silpuksi, kuullota voissa. Lisää tomaattimurska ja muut mausteet sekaan ja keittele matalalla lämmöllä ilman kantta ainakin tunti. Kastikkeen voi lopuksi halutessaan hurauttaa sauvasekoittimella tasaiseksi.Kun lapa on hautunut, nosta se lautaselle ja revi haarukalla suikaleiksi. Laita suikaleet (ja läskit) pataan ja kaada BBQ-kastike päälle. Hauduta vielä 1-2 tuntia. Nauti esimerkiksi raikkaan cole slaw-salaatin kanssa. Suussasulavan mureaa!

Lammaskaalipata

Annoksia: 4Lammaskaalipata
Valmistusaika: 10 minuuttia
Keittoaika: 7-9 tuntia miedolla lämmöllä

Ainekset:
1 kg lampaan ja karitsan lapaa tai rintaa
10 valkopippuria
1 pieni valkokaali
3 laakerinlehteä
suolaa
4 dl vettä
1 lihaliemikuutio

Leikkaa liha ja kaali pieniksi kuutioiksi.
Lisää liha ja kaali pataan kerroksittain.
Ripottele suola, laakerinlehdet ja murskattua valkopippuria, sekä murennettu lihaliemikuutio.
Lisää vesi.
Keitä 7-9 tuntia alhaisella lämmöllä.
Ripottele silputtua persiljaa päälle. Tarjoile keitettyjen perunoiden.

Makea Bolognese-kastike lasagneen tai tortilloihin

Annoksia: 8Lasagne-kastike
Valmistusaika: 10 minuuttia
Keittoaika: 7-9 tuntia miedolla lämmöllä

Ainekset:
1,2 kg jauhelihaa
1 dl mango-chutneytä
4 hienonnettua keltasipulia
6 rkl tomaattisosetta
4 silputtua valkosipulin kynttä (ainakin)
2 dl makeaa chilikastiketta
200 g pekonia pieniksi paloiksi
4 rkl lihaliemitiivistettä
2 purkkia tomaattimurskaa à 400 g
Oreganoa + suolaa ja pippuria

Paista sipuli ja valkosipuli voissa ja laita pataan.
Paista jauheliha ja lisää pataan. Laita kaikki muut ainekset pataan.
Anna kastikkeen kiehua hiljalleen korkealla lämmöllä 3-5 tuntia. Mausta suolalla, pippurilla,
oreganolla ja ehkä ripaus sokeria maun mukaan. Käytä lasagne-kastikkeena tai tortillojen täytteenä.

Risotto, kurpitsalla, vuohenjuustolla ja saksanpähkinöillä

Annoksia: 4-6Risotto
Valmisteluaika: 10 min + 5 min
Kypsymisaika: 2,5-3 tuntia alhaisella lämmöllä

Ainekset:
Noin 1kg talvikurpitsaa
1 suuri keltainen pilkottu sipuli
3 valkosipulinkynttä, hienoksi pilkottuina
5 suurta salvianlehteä, pilkottuina + vapaavalintainen määrä tarjoiluun
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
4 dl risottoriisiä, arborio -tyyppistä
8 dl vettä
2 dl valkoviiniä
2 vihannesliemikuutiota
2 rkl huoneenlämpöistä voita
100 g raastettua hyvää parmesaania
200 g vuohenjuustoa, chévre -tyyppistä
Pari kourallista huuhdeltua rucolaa
2 dl karkeasti pilkottuja saksanpähkinöitä,
Mustapippuria, myllystä

Leikkaa pois kuori kurpitsasta ja leikkaa sitten 2-3 cm kokoisia paloja. Laita ne yhdessä sipulin, valkosipulin, suolan, salvian ja oliiviöljyn kanssa pataan. Jauha reilusti mustapippuria ja sekoita hyvin.
Pane kansi päälle, aseta pata keittimeen ja säädä alhaiselle lämmölle.
Noin 1,5-2 tunnin jälkeen, kurpitsan alkaessa pehmitä, kuumenna vesi, viini, liemikuutio. Kaada riisit ja liemi pataan ja sekoita varovasti. Pane kansi päälle, mutta sekoita pari kertaa valmistamisen aikana. Riisin valmistuminen vie 40-50 minuuttia riisilajista riippuen.
Kun riisit ovat pehmenneet, mutta niillä on vielä pieni ydin, sammutat Crock-Pot -haudutuspadan ja sekoitat voin. Lisää siten parmesaani ja hämmennä, kunnes risotto on kermakasta. Jos risotto on mielestäsi liian tahmeaa, voit laimentaa hieman kuumalla liemellä. Jaa lautasille ja koristele rucolalla, vuohenjuustolla ja pähkinöillä. Jauha mustapippuria päälle ja tarjoile välittömästi.

Jambalaya

Annoksia: 8Jambalaya
Valmisteluaika: 10 min
Kypsymisaika: 7-8 tuntia alhaisella lämmöllä

Ainekset:

2 kuutioiksi leikattua kananrintaa
2 chorizo makkaraa viipaleina
1 purkillinen pilkottua tomaatteja
1 pilkottu sipuli
2 pilkottua lehtisalaatin vartta
3 rkl kanalientä
2 tl kuivattua oreganoa
2 tl cajun mausteita (Taco mix sopii hyvin)
2 tl chilikastiketta, voimakasta
2 laakerinlehteä
1 tl kuivattua timjamia
8 kuorittua katkarapua (tai enemmän)
riisiä

Laita kananpoika, makkara, tomaatit, sipuli, selleri ja kanaliemi pataan.
Lisää mausteet: oregano, cajun-mausteet, chilikastike, laakerinlehdet ja timjami.
Keitä alhaisella lämmöllä 6 1/2 – 7 tuntia, korkealla lämmöllä 3 tuntia.
Kun ajasta on vielä 5-10 minuuttia jäljellä, laita sulatetut katkaravut pataan ja ota pois laakerinlehdet.
Kun olet valmis, tarjoile keitetyn riisin tai lämpimän leivän kera. Nauti!

Persikkamuffinssi kermavaahdolla

Annoksia: 4-6Persikkamuffinssi
Valmisteluaika: 10 min
Kypsymisaika: 2-3 tuntia alhaisella lämmöllä

Ainekset:
60 g hienoa sokeria karamellisointiin
410 g purkillinen persikanpuolikkaita sokeriliemessä, valutettuna, mutta säästä 0,5 dl sokeriliemestä
2 hyppysellistä suolaa
200 g erityisen hienoja jauhoja (vehnäjauhoja)
70 g hienoa sokeria
1½ dl maitoa
2 keskisuurta kananmunaa
40 g suolatonta voisulaa
Vispikermaa tarjoiluun

Laita 60 g sokeria kattilaan ja lämmitä liedellä alhaisella lämmöllä kunnes sokeri sulaa ja karamellisoituu vaaleaksi (tai käytä Sauté Crock-Pot® slow cooker ruokahaudutinta liedellä).
Sekoita suola, jauhot ja 70 g sokeria suuressa kulhossa. Lisää maito, kananmunat ja 0,5 dl sokeriliuosta ja vispaa juoksevaksi taikinaksi, muta älä vispaa liikaa.
Laita keraaminen pata lämpöyksikköön. Voitele keraamisen padan sisäpuoli sulalla voilla, kaada loput taikinaan.
Lisää persikanpuolikkaat pyöreä puoli alaspäin ja kaada karamelli. Tyhjennä taikina karamellipersikoiden päälle. Pane kansi päälle ja keitä alhaisella lämmöllä 2-3 tuntia tai korkealla lämmöllä 1-2 tuntia.
Kun se on valmis, irrota veitsellä muffinssin ulkoreuna, sijoita pieni lautanen padan päälle ja käännä pata varoen ympäri lautasen päälle. Tarjoile lämpimänä suuren vispikermanokareen kera.